فیروزی: آمار سازش در خراسان رضوی از میانگین کشوری بالاتر است

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: میزان سازش متقاضیان طلاق در خراسان رضوی از میانگین کشوری بالاتر است و استان نخست در سازش زوجین متقاضی طلاق را بدست آورده است.

مسعود فیروزی که در افتتاحیه کارگاه آموزشی سه روزه روان‌شناسان و مددکاران این طرح صحبت می‌کرد گفت: این برنامه، رویداد خلاقانه و مبتکرانه خراسان رضوی بوده که با همکاری بهزیستی و دادگستری استان اجرایی گردیده و اکنون در سطح ملی اجرا می‌شود.
وی ضمن اشاره به میزان سازش در این برنامه در استان گفت: حضور تعداد زیادی از متخصصین حوزه‌های مشاوره و مددکاری، این موفقیت را حاصل کرده است.
وی با بیان اینکه آموزش روان‌شناسان و مددکاران باید به یک فرایند دائمی تبدیل شود گفت: امتیاز حاصل از این بازآموزی می‌تواند زمینه تمدید مجوزهای فعالیت روان‌شناسان و ورود به مشاوران برنامه‌ی پیشگیری از طلاق باشد.
فیروزی با اشاره به گسترش حوزه‌های دانش و همچنین تحولات اجتماعی که به گفته‌ی او سطح و نوع نیازهای مخاطبین را تغییر می‌دهد گفت: مشاوره و مددکاری خانواده هم به تبع این تغییرات، شاخه‌های تخصصی یافته و هر کدام از این گروه‌ها در مسائل خاصی مداخله می‌کنند.
ارزیابی استان‌ها باید بر اساس واقعیات باشد
وی ضمن تأکید بر بازبینی روش‌های ارزیابی استان‌ها ادامه داد: آمار مراجعه متقاضیان طلاق در این استان چندین برابر برخی استان‌هاست و نشان دهنده‌ی عمق و گستره فعالیت مددکاران، روان‌شناسان، مشاوران حقوقی و دیگر نهادهای مداخله‌گر در فرایند طلاق یا سازش می‌باشد.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی همچنین بر ارزیابی مراکز مشاوره برنامه پیشگیری از طلاق تأکید کرد و گفت: مراکز ضعیف لغو قرارداد می‌شوند و مراکزی که بر اساس ارزیابی‌ها فعالیت بهتری دارند جایگزین می‌شوند.

فیروزی: آمار سازش در خراسان رضوی از میانگین کشوری بالاتر است

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: دفتر مشاوره و خدمات روان‌شناسی بهزیستی خراسان رضوی، همواره به دنبال استفاده از روش‌های علمی و نوین برای کاهش مشکلات خانواده و افزایش سازش زوجین است.
غلامحسین دلبری با اشاره به آمارهای سازش در دفاتر مشاوره گفت: عملکرد برخی دفاتر مشاوره بسیار پایین و در حد ۲ درصد و در برخی دیگر تا بالای ۴۰ درصد متغیر است و این تفاوت عملکرد توسط ستاد بهزیستی استان در حال ارزیابی است تا علل آن کشف و در برنامه‌ریزی برای آینده‌ی این طرح، تأثیر داده شود.
ارجاع مستقیم متقاضیان طلاق به دادگستری کاهش یافته است
وی از ایجاد ۳۲ هزار پرونده‌ی تقاضای طلاق در خراسان رضوی در ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: از این تعداد ۳۱ هزار مورد به مراکز مشاوره ارجاع شده‌اند و ۹۹۰ مورد به دفاتر قضایی ارسال گردیده تا فرایند طلاق را در دادگاه پیگیری کنند.
وی ادامه داد: آمار ارجاع مستقیم به دادگستری، با تلاش مرکز غربالگری و مشاوران برنامه، از ۱۱ درصد به ۳ درصد کاهش یافته است.
دلبری همچنین از اعطای ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان یارانه به مراکز مشاوره بابت افراد بی‌بضاعت یا مددجویان بهزیستی یا سایر دستگاه‌های حمایتی خبر داد و گفت: با کوشش همکاران دفتر مشاوره و با عملکرد خوبی که در سازش در استان داشته‌ایم اعتبارات خوبی جذب و به صورت یارانه به مراکز پرداخت شده است.
پرونده‌های طلاق، آغاز فرایند آسیب‌ها است

فیروزی: آمار سازش در خراسان رضوی از میانگین کشوری بالاتر است

همچنین معاون قضایی دادگستری خراسان رضوی در این مراسم ضمن اشاره به تفاوت معنا دار سازش زوجین در مراکز مختلف مشاوره گفت: باید تجربیات مراکزی که سازش بیشتری داشته‌اند مکتوب و در اختیار مسؤولان قرار گیرد که دیگران از این تجربیات استفاده کنند.
امیر مرتضوی افزود: بکارگیری روش‌های منتهی به سازش طرفین، اهمیت زیادی دارد چون وقتی یک پرونده طلاق باز می‌شود ده‌ها پرونده‌ی دیگر به تبع آن گشوده می‌گردد و طلاق، آغاز یک فرایند آسیب‌زا می‌باشد.
وی همچنین به آسیب‌های طلاق به فرزندان اشاره کرد و گفت: اگر برای یک فقره سازش، وقت و هزینه‌ی بیشتری بگذاریم برای سایر آسیب‌ها اثر مثبت دارد و پیامدهای مثبت آن در همه‌ی زمینه‌ها مؤثر است.
وی با تصریح اینکه رسیدگی به پرونده‌ی قتل و دیگر جرایم کیفری خیلی راحت‌تر از یک پرونده طلاق است گفت: آثار و تبعات منفی حکم طلاق در سطح خانواده و جامعه خیلی زیاد است و به همین خاطر، باید حتی‌الامکان از صدور احکام طلاق خودداری شود.
برخی وکلا طرفین را تشویق به دعاوی بیشتر می‌کنند
وی از نقش برخی وکلای دعاوی در تشویق طرفین به ایجاد پرونده‌های مختلف پرده برداشت و گفت: مواردی داریم که یک پرونده‌ی طلاق، منجر به گشایش ۴۰ پرونده‌ی جدید شده و نقش وکلا در این تشویق، پر رنگ است.

فیروزی: آمار سازش در خراسان رضوی از میانگین کشوری بالاتر است

مرتضوی با اشاره به نقش ریش سفیدان و برزگترها در حل مشکلات خانواده گفت: اگر نیاز است در فرایند مشاوره، از بزرگترهای فامیل که می‌توانند در سازش نقش ایفا کنند استفاده شود.
معاون قضایی دادگستری خراسان رضوی گفت: همه‌ی مشاوران و مددکارانی که در طرح پیشگیری از طلاق مشارکت دارند در واقع در حال قضاوت کردن هستند و لذا باید حداکثر دقت و درایت را در این بررسی داشته باشند تا به نفع و صلاح خانواده عمل کنند.
مرتضوی همچنین از سازش پایدار و برگشت ناپذیر به عنوان نتیجه‌ی مطلوب برنامه‌ی پیشگیری از طلاق یاد کرد و گفت: البته سازش باید منطقی، معقول و پایدار باشد تا هزینه و وقتی که صرف این کار شده، توجیه داشته باشد.
وی همچنین بر مراقبت و پیگیری زوجینی که در این طرح سازش می‌کنند تأکید کرد و گفت: مشاوره باید استمرار داشته باشد و حتی اگر لازم است دائمی شود.
وی اظهار داشت: صرف سازش و بستن موقت پرونده‌ی اختلاف، کافی نیست و مشاوران باید طرفین را مانند اعضای خانواده‌ی خودشان، مورد مراقبت قرار دهند تا به نتیجه مطلوب برسند.

کد خبر 60129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد